Гръцката кухня

Гръцката кухняЕдно от най-важните условия за истинска почивка е добрата кухня и качествената храна. В почти всички морски дестинации се предлага очарователна кухня, във великолепни ресторанти, с чудесен изглед към забележителностите на града или острова, както и любезно обслужване. Редки дестинации, които предлагат особено добро качество на храната, тъй като за самите местни жители, тя е ценност, са например красивите Гръцки острови и континенталната част на страната. Всички туристи знаят за великолепния зехтин, от който се прави почти всичко в гръцката кухня- от вкусния хляб до невероятните гозби.

Маслиненото чудо зехтин

Най-добрият течен продукт от маслини се произвежда и отглежда в Гърция. Предлага се за износ в богат асортимент- от екстра върджин, отлежал и студено пресован до домашно приготвен във някои семейства, които предпочитат да си приготвят сами. Самото производство на зехтина води произхода си от древността, когато маслините били пресовани с помощта на дървени греди и камъни, така че да се смачка плода на маслината и да се изведат всички нейни полезни свойства под формата на течен екстракт. Първото пресоване изкарва екстра върджин зехтин и приблизителното количество на маслината за получаване на 1 л. чист екстракт е 5 кг. плод. Това е най-здравословния клас маслини и се продава най-скъпо.

Приложението на зехтина в козметиката

Ако сте на гръцка ваканция, най-добрият подарък, който може да направите на близките си, е да им подарите козметичен продукт от маслини. Маслината е великолепно средство за поддържане на здраво тяло, кожа и коса, така че не се колебайте да направите избора си за подарък за Вас и Вашите близки.

Рибни продукти

Те са безспорна част от менюто на всеки ресторант и основно блюдо в средиземноморската кухня на страната. Рибата може да бъде поднесена и приготвена по разнообразни начини, всички от които са неоспоримо вкусни и приятни за сетивата. Приготвена на пара или на скара, пържена или подправена със марината, прясно уловената риба е нещо великолепно. Разбира се, може да опитате и блюдо от средиземноморски деликатеси като раци, скариди, омари и октоподи, но задължително поднесени с гръцко вино и зехтин. Калмарите са вкусни пържени, а сардината на скара. Скаридата и паламуда се консумират цели, както и се приготвят. Мидите обикновено са в салата, докато октоподът е великолепен също пържен.

Закупете своята екскурзия сега

Какво по-приятно и вкусно от това да се наслаждавате на полезна и добре приготвена храна, както и да отпивате от питието на боговете докато сте на гръцка ваканция?! Закупете своите билети и заповядайте на островите.

No Response to “Гръцката кухня”

Sorry! Comments are closed.

X