Красивите забележителности на Виена

ВиенаПоради забележителното си историческо минало и съхранен сграден фонд, както и паметници на културата, ако сте решили да дойдете до града на Хабсбургите, ще си тръгнете изпълнени с впечатления и обогатени духовно. На Вашето внимание предлагаме изгодни оферти за самолетни билети Виена и оставяме на Вас да решите кога е подходящото време, в което да посетите столицата на алпийската държава на Европа. Ще се опитаме да предложим на вниманието Ви примерни идеи за най-популярните забележителности, които може да разгледате по време на престоя си в австрийската столица. Започваме със забележителност номер едно- това е прочутият дворец на именитата фамилия в Европа- тази на Хабсбургите.

Хофбургския дворец

Дворецът датира отпреди 6 века и поради продължителната си история, е актуален паметник, който буди жив интерес във всеки негов посетител. Фасадата и интериора на различните му сгради съчетават изумително красиво архитектурно преливане на главно 2 течения в архитектурната култура и изкуство- това на готиката и класическия барок, както и късния барок. Хофбургския дворец се посещава за около минимум 3 часа, защото е голям и има много впечатляващи детайли, особено от вътрешната му архитектура и интериор, които са забележителни и интересни за разглеждане. Ако се чудите кои известни личности са живели тук, то отговорът е няколко, да не споменаваме мнозината знатни гости, идвали на официални посещения и балове в миналото. От външния интериор на дворцовия комплекс най-впечатляващ е зеленият купол, с инкрустирани златни орнаменти. Сред господарите на замъка се нареждат имената като Мария Терезия, императрица Елизабет и Франц Йозеф I. Тук се е родила самата Мария Антоанета. Понастоящем Хофбург се ползва за резиденция на австрийския президент.

Националната библиотека на Австрия

Тук ще намерите много важни запазени документи и книги от историята на държавата от самото й основаване до наши дни. Библиотеката има вътрешен бароков интериор и е впечатляваща, особено за онези от Вас, които са любители на книгите и специфичния аромат, който те носят.

Другите забележителности в комплекса

Няколко са по-важните сгради в Хофбург. Една от тях безспорно е именитата имперска съкровищница, която съдържа не малка част от скъпоценностите на страната. Друго любопитно, което може да събуди интереса Ви, е сградата на етнографския музей, в която ще видите прочутите колекции от оръжейницата на стара Австрия, музикалните инструменти на именити музиканти като Моцарт, Вивалди и други творци. А на самият площад на територията на двореца изпъкват в цял ръст статуи на обществени фигури, значими в миналото като Наполеон Бонапарт, Карл Победител и Юджийн Савойски.

No Response to “Красивите забележителности на Виена”

Sorry! Comments are closed.

X